LIKEWARM padlófűtés

 

“Elektromos padlófűtés szuper árban”

 

Ha járólappal, kőburkolattal, azaz hidegburkolattal  épített helyiségeiben, jó hőérzetre vágyik, ismerje meg az egyenletes hőeloszlást biztosító, egyszerű kivitelezhetőségű, magas élettartamú és biztonságos LIKEWARM padlófűtéseinket.

Építkezéskor a tervezési fázisban vagy akár kisebb felújításkor egyaránt könnyedén és gyorsan alkalmazható, rendkívül kedvező árú mégis magas komfortot és műszaki tartalmat nyújtó elektromos padlófűtés termék.

Nordart Elektromos fűtőszőnyeg melegburkolathoz

Mi ez konkrétan?

Elektromos padlófűtés parketta vagy meleg burkolat alá

Ez egy speciális, elektromos padlófűtés, melyet készre gyártva, csomagban kaphat meg versenyképes áron. A rajta lévő öntapadó ragasztó segítségével azonnal rögzíthető, extra gyorsan telepíthető járólap, kő vagy padlócsempe alá, 10 év gyártói garanciával!

Hogy néz ki a gyakorlatban?

Vékony, 3,8 mm átmérőjű kéteres fűtőkábel, amely egy 50 cm széles, öntapadós üvegszálas hálóra van hullám alakzatban erősítve. Az üvegszálas háló a telepítés során segíti a fűtőkábelek közti egyenlő távolság megtartását, és az aljzathoz történő egyszerű rögzítést, illetve mechanikai védelmet is nyújt.

Ezt a fűtőszőnyeget kell az aljzathoz rögzíteni és a burkolás előtt az aljzatkiegyenlítőbe vagy a csemperagasztóba ágyazni. Speciális esetekben, alkalmazható melegburkolatok alá is(parketta, szőnyeg, vinyl padló) 10mm padlopon beágyazásban. De fontos hogy a melegburkolat padlófűtéshez használható legyen, amit a gyártó külön feltüntet a terméken!

Kéteres fűtőkábelről van szó, ami azt jelenti, hogy csak egy oldalon kell csatlakoztatni az áramhálózathoz, ezzel megkönnyítve a tervezést és telepítést.

 

Új építés vagy felújítás során, gyorsan, egyszerűen kivitelezhető, nem kell a teljes aljzatot kibontani, betont feltörni.

Mitől tud többet?

előnyök a vizes és más elektromos padlófűtésekhez képest

  • Gyorsan, egyszerűen, utólag is telepíthető, meglévő járólapra ragasztható
  • Rendkívül olcsó bekerülési költség
  • Biztonságos működés, dupla szenzoros hőmérés, levegő és padlóhőmérséklet szabályozás
  • Intelligens termosztát, takarék programok, mobiltelefonnal távvezérlés, energiatakarékosság, spórolási lehetőségek
  • Extra vékony kialakítás, csupán kb 4 mm vastag padlófűtés rendszer, így nem emeli meg a padlószintet
  • Öntapadó ragasztós fűtőszőnyeg, így szorosan, azonnal rátapad a felületre, ami kevesebb ragasztót, önterülőt igényel, így spórol a kivitelezésen

Elektromos padlófűtés kétszenzoros termosztáttal

Kizárólag, megfelelő termosztáttal üzemeltethetünk fűtőszőnyeget!

Elektromos padlófűtés megfelelő használatához, alapvető követelmény, egy dupla szenzoros termosztát alkalmazása!

Mit is jelent ez?

Az elektromos padlófűtéshez olyan termosztát telepítésére van szükség, ami rendelkezik egy külső, úgynevezett padlószenzoros, illetve egy levegős érzékelővel is.

A termosztáton lehetőség van csak a padlószenzort használni, azaz beállítani a padló kívánt hőmérsékletét (pl.: 30 °C) Hidegburkolatok esetén a legtöbben 30°C – 35°C közé állítják ezt az értéket.

De lehetőség van a kombinált használatra is, azaz beálltjuk, hogy a termosztát kapcsolja ki a padlófűtést, ha a levegő eléri például a 22 °C-ot vagy a padlóhőmérséklet a 32 °C-ot.

 

Elektromos padlófűtés termosztát két érzékelővel

Padlófűtés – fűtőszőnyeg lefektetési terv

Miért fontos padlófűtés kivitelezés előtt tervet készíteni?

padlófűtés és fűtőszőnyeg kivitelezése, lefektetése előtt terv

 

A megfelelő méretű fűtőszőnyeg kiválasztása pontos felmérést és tervezést igényel, mert a fűtőszőnyegen lévő kábelből nem lehet levágni, azaz rövidíteni, illetve a túl rövid fűtőszőnyeg telepítése hideg foltotokat okozhat a laminált parkettán, laminált padlón.

Célszerű padlófűtés telepítés előtt megtervezni, lefektetési rajzot készíteni, hogy hol van szükség az alumínium fólia megvágásával a fordulókra. FIGYELEM! A fűtőkábelek nem keresztezhetik egymást.

A helyiség padlófűtéssel fűthető felületének felmérésénél figyelembe kell venni, hogy a teljesen lefedett felületek alá (például: hűtő, konyhasziget, konyhabútor, beépített bútor) ne kerüljön padlófűtés, mert egyrészt nem hasznosul a hő, másrészt ezeken a részeken a fűtőkábel túlmelegedhet, és ennek károsodásához vezet.( a min. 5cm lábbal rendelkező bútor, már nem jelent teljes lefedettséget) Maga a fűtőkábel a fűtőszőnyegről lefejthető, és az eredeti kábeltávolság megtartása mellett az aljzathoz rögzíthető, például alumínium szalag segítségével.

A tervezésnél úgy kell kalkulálni, hogy a padlófűtés a 5 mm -el emeli meg a padlószintet.

Rétegrend: 1. alapozó tapadóhíd 2. elektromos fűtőszőnyeg 3. aljzatkiegyenlítő réteg 4. csemperagasztó 5. kerámia burkolat

Amennyiben a helyiség nagysága vagy tagoltsága miatt több fűtőszőnyeg telepítése indokolt, célszerű azt minél kevesebb egységből megoldani, illetve azonos típusú fűtőszőnyegeket használni az egyenletes felmelegítési idő miatt.

Több fűtőszőnyeg alkalmazása esetén, azok párhozamosan csatlakoztathatóak a termosztáthoz történő bekötés előtt. FIGYELEM! Ilyenkor szakember ellenőrizze a termosztát terhelhetőségét! (a max értékből javasolt 30% levonás)

 

Elektromos padlófűtés árak, méretek

Azonnal vásárolhat raktárról, INGYENES szállítással